Ξεκινούν οι εγγραφές στα «Βιωματικά Εργαστήρια Ψυχοκινητικών Παιχνιδιών για παιδιά και τους γονείς τους»

Ο Δημοτικός Αθλητικός Πολιτιστικός Περιβαλλοντικός Οργανισμός Σαντορίνης σας ενημερώνει πως ξεκινούν για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά οι εγγραφές στα «Βιωματικά εργαστήρια ψυχοκινητικών παιχνιδιών για παιδιά».

Στα βιωματικά εργαστήρια ψυχοκινητικών παιχνιδιών, τα παιδιά θα λάβουν τα ερεθίσματα εκείνα που θα πυροδοτήσουν την ανάπτυξη των ικανοτήτων και νέων δεξιοτήτων τους. Συμμετέχουν ενεργά στα παιχνίδια κίνησης και αυτοσχεδιασμού, αναπτύσσοντας με την καθοδήγηση της θεραπεύτριας γνωστικές και εκτελεστικές λειτουργίες, οι οποίες είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με την ψυχοπνευματική και σωματική ανάπτυξη του παιδιού, τη σχολική επιτυχία και την κοινωνικοποίηση.

«Σκοπός αυτών των βιωματικών εργαστήριων είναι η ολιστική ανάπτυξη των παιδιών, μέσω της κίνησης και του παιχνιδιού, καθώς και η δημιουργική εξέλιξη των σχέσεων μεταξύ των παιδιών», σύμφωνα με την παιδαγωγό, ψυχοκινητική θεραπεύτρια και υπεύθυνη του προγράμματος κα. Άννα Βογανάτση.

Τα μαθήματα τα οποία είναι δωρεάν, θα ξεκινήσουν από τη Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2019 και θα δημιουργηθούν δύο τμήματα. Ένα για παιδιά που πρέπει να διανύουν αποκλειστικά το τρίτο έτος της ηλικίας τους και θα διεξάγεται κάθε Τρίτη 12:00 έως 12:50 κι ένα που απευθύνεται σε παιδιά τεσσάρων έως έξι ετών και θα πραγματοποιείται κάθε Δευτέρα 15:00 έως 15:50. Τα τμήματα είναι ολιγομελή και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να προσκομίσουν κατά την έναρξη των προγραμμάτων τα απαραίτητα δικαιολογητικά ή την υπάρχουσα αθλητική ταυτότητα.

Για εγγραφές και περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα «Βιωματικά εργαστήρια ψυχοκινητικών παιχνιδιών», μπορείτε να απευθυνθείτε στην παιδαγωγό, ψυχοκινητική θεραπεύτρια και υπεύθυνη του προγράμματος κα. Άννα Βογανάτση στο τηλέφωνο 699 712 0545. Για δήλωση συμμετοχής όπως στείλετε γραπτό μήνυμα με τα ακριβή στοιχεία του κηδεμόνα και του παιδιού και θα ενημερωθείτε τηλεφωνικώς για την έγκυρη συμμετοχή σας.